Homepage
MAKİNE TAŞIMA VE KURULUM HİZMETLERİ

Amaç Nedir?
Firmaların işletme içinde yapacakları makine yerleşim düzen değişiklikleri, yeni projeleri için gelecek olan yeni ekipmanlar için yer açılması, ya da firmanın kapasite artışı sebebiyle başka bir yere taşınması sebebiyle,
Mevcut üretim ekipmanlarının gerekli stok çalışmaları yapıldıktan sonra belirlenen tarihler arasında demontajı, nakliyesi, montajı ve devreye alımını içeren çalışmalar firmamızın iddialı olduğu çalışmalar arasındadır.
Burada amaç hızlı bir şekilde bu operasyonu gerçekleştirmektir mutlaka ama göz ardı edilmemesi gereken de ekipmana ve görevli personele hiç bir şekilde zarar verilmemesidir.
Ekipman demontajı ve montajında dikkat edilmesi gerekenler.
Bir ekipmanı de-monte ederken dikkat edilmesi gereken noktalar,
- Öncelikle söküm işlemi yapılacak olan ekipmanın elektrik enerjisinin kesilmesi,
- Ekipmanı besleyen su ve hava gibi kaynakların kapatılması veya kesilmesi,
- Kablo bağlantılarının uygun etiketleme ekipmanlarıyla etiketlenmesi. Bu işlem özellikle besleme ve kumanda kablolarının sayısının fazla olduğu durumlarda montajda oluşabilecek bir karışıklığa sebebiyet vermemek için yapılmaktadır.
Şayet kablolama aşamasında yapılacak bir bağlantı hatası, ekipmanın devreye alımında kısa devre durumu yaratabilir. Bu da ekipman da uzun süreli arizi duruşlara, iş kazalarına hatta yangınlara sebebiyet vermektedir.

- Hidrolik bağlantıların tıpkı elektrik kablo veya soket bağlantılarında yaptığımız etiketleme sistemiyle etiketlenmesi. Burada amaç, aynı çapta boru veya hortumların montaj esnasında karıştırılmamasıdır. Bunların karışması da yine elektrik kablolamalarında yaşanan problemler benzer sıkıntıları beraberinde getirmektedir.
Örneğin, Hidrolik pompaların yağsız kalıp iç takımlarının zarar görmesi, farklı noktalara istenmeyen basınçların iletilmesi sonucu sıkışmalara neden olması, hız ve basınçlarda oluşabilecek ani artış ve düşüşlerin yol açacağı ekipman bozulmaları vb.

- Ekipmanın doğru kaldırma sistemleriyle kaldırılıp indirilmesi. Doğru kilitler, sapanlar ve halatların güvenilir olmaları en önemli unsurlardır.
- Taşıma nakliye esnasında ekipmanı hareket ettirecek olan vinç vs. ekipman seçiminin taşınacak olan yüke göre doğru olarak yapılması. Yükü kaldıracak olan vinç ve operatör sertifikalarının olmasına dikkat edilmesi.
- Ekipman transferi gerçekleştikten ve yeni yerine getirildikten sonra, teraziye alınması ve gerekli tüm besleme kaynaklarının(elektrik, hava, su gibi) bağlantılarının yapılması. Şayet bakımı ve temizliği gereken bir durumda ise devreye alınmadan önce bunların yerine getirilmesi.
- Son olarak ekipmanın işlevsellik ve güvenlik şartları yerine getirildikten sonra üretime kontrollü bir şekilde teslim edilmesi.

Neden Biz?
Görüldüğü basit gibi görünen ama detaya inildiğinde oldukça fazla dikkat edilmesi gereken noktalarla dolu bir operasyondur ekipman transferi ve kurulum hizmetleri.
Operasyon başlamadan İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı uzmanımız tarafından yapılacak risk analizi, personellerimize çalışmalara uygun işbaşı eğitimlerinin verilmesi, bunların da müşterinin ilgili departman sorumlusuyla paylaşılması önceliğimiz olup, iş başı öncesi olası tüm sıkıntıları öngörüp gerekli tüm tedbirleri azami ölçüde alınması özen gösterdiğimiz bir çalışmadır.
Bu sebeple de deneyimli, profesyonel, sistematik düşünen, plan doğrultusunda hareket eden ve en önemlisi de iş güvenliğini ön planda tutan bir ekibe sahip olmak gerekmektedir.
İşte biz bu sayılan özellikleri felsefe olarak benimsemiş bir firma olarak tercih etmenizi kolaylaştıracak iddialı ve güven duyacağınız bir firmayız.

“Çünkü ekipmanlarınız bizim için kıymetlidir.”

  • ANASAYFAYA DÖN